EDIFICI DE 10 HABITATGES A BARCELONA

L'edifici està situat en el districte de l'Eixample, aprop de l'Hospital Clínic de Barcelona. La seva principal característica és el seu caràcter cívic i l'esforç per integrar-se en un entorn urbà consolidat i amb diferents edificis patrimonials al seu voltant. L'estratègia per aconseguir aquesta integració és la de fer servir materials i colors tradicionals en els edificis històrics de l'Eixample, així com reinterpretar aspectes com el ritme i dimensions de les obertures. Tots els elements es combinen a la vegada en un llenguatge contemporani. La seva voluntat és la de fer ciutat, i a la vegada ser conscient de l'entorn on se situa.

La façana s'organitza a partir d'una retícula que permet integrar el volum de les tribunes. Aquesta estructura reticular es realitza amb elements prefabricats de formigó de color clar, mentre que els panys de paret que es troben en un pla diferent s'acaben amb pedra natural Bateig blau. Un sistema de porticons a les balconeres actua com a filtre solar, de manera que eviten l'entrada de sol directe pero no obstaculitzen el pas de la llum. Mentre que en el pla de façana els panys són més opacs, seguint una estructura tripartita amb el forat en la posició central, en les tribunes els panys són tots vidriats per donar més lleugeresa i transparència al volum central.

El disseny de les zones comuns està pensat per dotar-les d'un caràcter acollidor i a la vegada seguir amb la imatge clara i tranquila de la façana. Per aquest motiu s'han elegit materials naturals com la ceràmica manual i la fusta de roure. En el vestíbul d'entrada s'aprofita la curvatura del mur per generar un banc de fusta de roure acompanyat d'un mirall, que dóna confort i profunditat a aquest espai.

 

 

TIPOLOGIA: EDIFICI D’HABITATGES PLURIFAMILIAR
CLIENT: PRIVAT
SUPERFICIE: 1000M²
ANY: 2017-21
ESTAT: CONSTRUÏT
FOTOGRAFIES: GAEL DEL RIO, LUCA BANI www.delriobani.com

 

PUBLICACIONS ONLINE:

 

ARCHDAILY.com: https://www.plataformaarquitectura.cl/cl/978766/edificio-residencial-en-la-calle-villarroel-de-barcelona-mirag-arquitectura-i-gestio?utm_source=offices&utm_medium=email&utm_campaign=just-published

> ARCHELLO.com: https://archello.com/project/housing-building-in-barcelona

ARCHISEARCH.gr: https://www.archisearch.gr/architecture/residential-building-in-barcelona-by-mirag-arquitectura/